Posted on

Csoportos óráink

WuShuang DaoYin® gerincterápiás torna

A WuShuang DaoYin® gerincterápiás torna kifejezetten a gerincre kialakított Kínában 3 ezer éve ismert mozdulatsorokból és légzéstechnikából áll. 14 éves kortól bárki könnyedén elsajátíthatja, akár idősebbek vagy kezdők is. 

Miért van erre szükség?

Az ülőmunka és a stresszes, mozgásszegény életmód miatt egyre többen ki vannak téve a gerincbetegségek kockázatának, vagy hátfájdalommal élnek. Számukra fontos, hogy mielőbb megszabaduljanak a fájdalomtól, kíméljék a gerincet, rugalmasabbá tegyék a testüket és erősítsék a felszíni ill. mély hátizmokat. A mozgással szinkronban végzett mély légzés pedig megnyugtatja az elmét.

Mi a torna célja?

 • a gerinc menti és mély izmok átmozgatása és erősítése 
 • a porckorongok táplálása, épségben tartása a test hullámzó mozgása által
 • meridiánok stimulálása meridián gyakorlatokon keresztül, így a torna a különféle szervekre is jótékonyan hat

Hogyan néz ki egy óra?

Egy óra 70 percből áll és a következőképpen épül fel:

BEMELEGÍTŐ ALAPGYAKORLATOK: a gerinc valamennyi szakaszát átmozgatjuk, mobilizáljuk a nyaki 1-es csigolyától a lumbális 5-ös csigolyáig. A gerincgyakorlatot váll és csípő mobilizáló gyakorlatok egészíthetik ki.  

ÖSSZETETT GYAKORLATOK: a csoport igényeihez igazodó gyakorlatok, amelyekkel nyújtjuk valamint erősítjük a felszíni és mély hátizmokat. 

MERIDIÁN GYAKORLATOK: a torna kb. felénél meridián gyakorlatokat végzünk, amellyel jótékonyan hatunk a gyakorlatban kiválasztott szervekre.

RELAXÁCIÓ: a torna relaxációval zárul, amelynek során egy szív qi kiáramlást segítő, majd egy nyugtató zene követi egymást.

A torna teljes ideje alatt ellazulást segítő zene szól.

Kondi mix

Erősségi és állóképességi feladatok sorozata. Több izomzat dolgozik egyszerre így hatékony a keringés és a vázizom-rendszer terhelése.

Spinning

A Spinning az országúti kerékpározás beltéri szimulációja. Egy pulzuskontrollált kardió edzés, amely nagy kalóriafelhasználást tesz lehetővé, emellett az állóképességet is fejleszti. Pedálfordulattól függően, megkülönböztetünk „sík” (80-110 pedálfordulat/perc) és „hegyi” (60-80 pedálfordulat/perc) terepeket.

Rendkívül hatékony és szórakoztató csoportos edzés, egymást motiválva, a közösség és a zene ösztönző erejével.

Cardio kick box

Ha mindig is szeretted volna kipróbálni a küzdősportokat, de nem szeretnél kontakt küzdelmet másokkal, vagy még sose próbáltad, de szereted a jó zenéket, szeretsz pörögni, akkor ez az óra Neked szól! Egy teljes testet átmozgató, magas intenzitású, dinamikus óra zenére, alap koreográfiával, ahol mind a saját testsúlyos gyakorlatok, mind a kis kézi súlyzós gyakorlatok is helyet kapnak. Alapja a küzdősportok ütései, rúgásai és ezek kombinációi. Ha még sose csináltál ilyet, ne aggódj, átvesszük a technikákat. Ha már van tapasztalatod, akkor még többet szerezhetsz és tökéletesítheted a tudásodat. Kondicionáló, állóképességi, erősítő, könnyen követhető gyakorlatok, kezdőknek és a rutinosabbaknak is. Csak kalóriákat veszíthetsz!

Intervall edzés

Csoportban, de mégis saját tempóban? Igen, lehetséges! Zenés, de nem zenére végzett, koreográfia nélküli, sajáttestsúlyos, illetve kiseszközös gyakorlatok darabszámmal, viszont időkorlátban! Ezáltal mindenki a saját tempójában, saját edzettségének megfelelően tud haladni, fejlődni, erősödni. Egy blokkban általában 1 vagy 2 izomcsoportra dolgozunk, de összességében a teljes testet átmozgatja az óra! Ajánlom mindenkinek, mert bár vannak benne magas intenzitású gyakorlatok, mindig lehet moderált, vagy alternatív módon végezni a feladatokat, amennyiben szükséges.

Dinamikus gerinctréning

A dinamikus gerinctorna órák elsődleges célja a gerinc teljes mozgástartományának megőrzése. Emellett sor kerül a nagyobb izomcsoportok, mélyizmok erősítésére, az egyensúly fejlesztésére és általános tartásjavításra. Az óra főként aerobikos alapokra épül kiegészítve köredzés jellegű feladatokkal.

Gerinctorna

Gerinctornáim aerobic alapúak, tehát zenére dolgozunk, de alacsonyabb intenzitással, mint egy alakformáló órán. A gerincet -és még több másik ízületet – minden irányból átmozgatjuk,mobilizáljuk. Erősítjük a hát- , has – és farizmokat, melyik a gerinc egészségéért és a helyes testtartásért felelősek.

Köredzés

Mint minden edzés, ez is alapos bemelegítéssel kezdődik. Igazi teljes testedzés! A köredzés sok lehetőséget rejt magába. Egyszerű és összetett gyakorlatokat végzünk alacsony ismétlésszámmal vagy időtartamban, viszont több körben! Az óra végén egy alapos nyújtás segíti a regenerációt. Bárki számára – kezdő-haladó – könnyen követhető óratípus, akár magadnak is szabályozhatod az ismétlésszámot, intenzitást. Eszközök használata nélkül is igen hatékony. Remek állóképesség fejlesztő tréning.

Terhestorna

Kifejezetten a kismamák számára – Belényi Bea által kifejlesztett – dinamikus óra. A 12.

betöltött terhességi héttől ajánlott minden kismamának, naponta egyszer, egészen a szülésig – amennyiben az orvos mást nem mond! az óra első felében állásban dolgozunk, 20-25 perc keringésfokozással kezdünk – egy kicsit megemeljük a pulzusunkat. Az óra második felében talaj közeli gyakorlatok vannak soron: erősítő, kondicionáló, mobilizáló, speciális gyakorlatok. Az óra utolsó felében pedig kifejezetten a kismamák számára: vénás torna vagy gátizom torna, légzéstechnika, esetleg relaxáció.

Nyújtás / mobilizáció

Teljes testet átmozgató, mobilizáló óra, dinamikus nyújtó gyakorlatokkal, melynek fő célja a szöveti rugalmasság fejlesztése az ízületek szabad és teljes mozgathatóságának érdekében. Leginkább a stretchinghez hasonlítható. Viszont itt folyamatos mozgásokkal, dinamikusan végezzük a nyújtásokat. Egy nagyon hatékony óra, mely alkalmas a mozgásszervi fájdalmak megelőzésére, csökkentésére.

Cross intervall

Pörgős, mindig változatos és egész testet megmozgató edzések. Dolgozd ki magadból a mindennapi stresszt egy támogató, mindig jó kedvű közösségben! 

Body Shaping

Ha kihívást keresel, de szereted a zenét, lendületet ad a ritmusa, tempója, üteme, de nem akarsz lemondani egy kiadós edzésről, akkor itt a helyed, ahol minden porcikád keményen dolgozni fog és az óra végén azt érzed majd, hogy ebbe most tényleg mindent beletettél, ami csak a csövön kifért. Ne ijedj meg, nincs koreográfia, csak különböző gyakorlatok és azok kombinációi, hogy minden irányból megmozgassuk és terheljük az izmaidat a legjobb fejlődés elérése érdekében. A zene csak azért van, hogy húzzon magával, hogy továbblendítsen a holtponton, ha esetleg odaérnél. Várlak szerdánként este 6-tól a Victory Fitness Asia Centerben sok-sok szeretettel és komfortzónából kilökő gyakorlatokkal! 😉

Daily challenge, avagy napi kihívás

Amikor eljöttök egy ilyen csoportos órára hozzám, akkor ezekre számítsatok:

 • Súlyzós (kézisúly, kettlebell, súlyzórúd, tárcsa, medicinlabda…)
 • Saját testsúlyos
 • Felfüggesztéses
 • Dinamikus
 • Statikus
 • Időre történő
 • Nem időre történő
 • Páros
 • Egyéni
 • Talajon levő
 • Nem talajon levő
 • Kis ismétlésszám
 • Nagy ismétlésszám

A lényeg, hogy akárcsak a mindennapjaitok, kiszámíthatatlan, hogy milyen „akadályok” gördülnek elétek. Az edzésen a cél az, hogy mindenki a saját felkészültségi szintjén tudja majd teljesíteni és a nyújtás után úgy lép ki a teremből, hogy büszke lesz arra, hogy meg tudta csinálni! És igen, mindenki meg tudja csinálni, képes vagy rá, én tudom!

Minden edzésen kiemelten figyelek arra, hogy a gyakorlat végrehajtása megfelelően történjen, de azt nem garantálom, hogy nem lesz izomlázad utána, ugyanis nincs két egyforma edzés egymást követően, így biztosan nem tudsz „hozzászokni” és nem fog unalmassá válni. 😀

Szeretettel- és változatos kihívásokkal várlak Benneteket! 💪 Kezdd el ma! ☺️

Funkcionális köredzés

Olyan gyakorlatok sorozata, mely azokat a mozgásokat veszi sorra, amelyek egyébként is előfordulnak a mindennapi teendőink során, mint pl. guggolás, felülés stb. Ezen az edzésen több gyakorlatból álló állomás-sorozat jelenik meg, ahol bizonyos darabszámot vagy időt kell teljesíteni, s majdan utána haladunk is tovább a következő gyakorlatra. Minden egyes órán teljes testet megdolgoztató gyakorlatsor kerül teljesítésre, így semmi kivételezés nem történik az egyes izmoknál. Egyaránt helyet tud kapni ezen az edzésen a saját testsúlyos-, a súlyzós-, vagy pl a kardió gépes gyakorlat is.

Megosztás