BEJELENTKEZÉS AZ OPTIME RENDESZRBE
Nyitvatartás H-P:  6:00-22:00 Sz-V: 8:00-20:00

Victory Fitness Káposztásmegyer

1048 Budapest, Homoktövis u. 1. | budapest@victoryfitness.hu | +36 1 788 5229
slide

Rövid interjú Lucz Dórival

Ha érdekelnek Lucz Dóri U23 világbajnokunk, és immáron kétszeres felnőtt európabajnokunk gondolatai a versenyzésről, edzésről, mentális felkészültségről, kattints a "Bővebben" fülre!

Szerinted mi az, amiben te a legerősebb vagy?A koncentrációd az, amiben felülkerekedsz másokon? Vagy inkább a fizikai erő?
Mit gondolsz, egy ilyen kontinensviadal (legutóbb európabajnokságon vett részt Dóri) mennyire a mentális képességeken, a fejben való összhangon múlik? Szoktál meditálni, valamilyen gondolatokkal összpontosítani a vízreszállás előtt? Van valami rituáléd amivel kitosztítod minden gondolatod, hogy csak a versenyre koncentrálj? Végezetül: mi az, az az erő, tanulság, képesség, jelmondat esetleg, amit az élsportnak, a kajakozásnak köszönhetsz, és úgy gondolod egész életedben, a sport után is útmutatásként szolgál majd?

 

"Egy 200-as versenynel mindenképp fontos a koncentráció, hogy mentálisan rákészüljön az ember a versenyre. Ez egy nagyon rövid tav, 39-40mp mindössze, ahol tizedek, századok döntenek a végén. Már a rajt pillanatátol kezdve nagyon fontos, hogy minden csapás a helyén legyen. Itt nem nagyon lehet korrigalni, a tav rövidségéből adódóan. Úgy gondolom, hogy én mentálisan jól össze tudom magam kapni - amiben Fischer Miklós pszichológusom nagyon sokat segít. Emellett én inkább technikábol evezek, amit edzőimmel Almási Nándorral és Lipcsei Dániellel nagyon sokat gyakorlunk. Illetve 200-on még az erő is nagyon fontos, es itt szeretnék köszönetet mondani a Victory csapatanak, hiszen a télen sokszor edzettünk itt és a csoportos órákon csomó új, jó dolgot tanultunk a csapattársaimmal Lucz Noémivel, Lakatos Zsanival es Szenási Zsófival.

Amit a kajakozás tanít nekem, az az, hogy már fontosnak tartom, hogy élvezzük a célokhoz vezető utat is, hiszen örömmel, jó társaságban sokkal jobban lehet dolgozni."

Köszönjük szépen Dórinak a mini-interjút, és a világbajnokság, és az azt követő pihenő után várjuk újra edzőtermeinkben a téli flekészülésre!

Büszkék vagyunk!