BEJELENTKEZÉS AZ OPTIME RENDESZRBE
Nyitvatartás H-P:  6:00-22:00 Sz-V: 8:00-20:00

Victory Fitness Érd

2030 Érd, Budai út 13. | erd@victoryfitness.hu | +36 23 385 823
slide

Gál Sanyi edzőnk több hónapnyi kemény munka után nekikezdett a versenyszezonnak!

Gál Sanyi edzőnk jókedvével, szakértelmével, és nem utolsó sorban izomzatával egy megkerülhetetlen alak a Victory Fitness-ben. Vele olvashattok egy rövidebb interjút itt, ha a "Bővebben"-re kattintotok.

- Interjú Gál Sanyi edzőnkkel. A versenyzés nehézségeiről, diétáról, támogatásról, példaértékről. Érdekes dolgokba avatott be minket Sanyi. -

Milyen versenyen vagy túl eddig és mit tervezel még?

A Tropical ASO Classic versenyen indultam hétvégén, klasszikus testépítés kategóriában, bronzérmet hoztam el. Közepesen vagyok elégedett az eredménnyel, mások állítása szerint is kimagasló volt a forma, de sajnos ebben a sportágban a bírói döntések tudnak érdekesek lenni.
Legközelebb az Európa bajnoki selejtező lesz, utána pedig az EB Tenerifén, ahol Magyarországot képviselem majd. Erre a versenyre szeretném a legtökéletesebb formát hozni.

Mi a legnehezebb számodra a versenyzésben, melyik a legtöbb akaratot kívánó tényező? Mesélj a versennyel járó feladatokról, a versenyhétről!

Számomra a vízhajtás. Ebben a szakaszban magas fehérjebevitel mellett nagyon magas, napi 8-10 liter vízfogyasztás van, nulla sóbevitellel. A víz így kimossa az összes ásványi anyagot, így száradnak az izmok. Ez a periódus 4 napig megy a versenyhéten. 
Ezután pénteken már szénhidráttöltés van, 2 óránként nagyon magas szénhidráttartalmú ételeket eszem. Sómentesen főtt rizs, illetve rizstészta, de ekkor már egész nap összesen csak 1 liter víz. Szombaton, a versenynapon 2 óránként nagyon cukros ételekkel töltök (lekváros rizs mézzel, aszalt gyümölcsökkel, stb.) de itt már vizet egyáltalán nem iszom.

A szénhidráttöltés kettős lényege, hogy a gyomor az emésztéshez szükséges vizet lényegében kihúzza a bőr alól, másrészt a megemésztett CH az izomba kerülve kitölti, feltölti az izmokat. Így jön létre a versenyforma, ez az úgynevezett formaidőzítés.

Miket szoktál enni a diéta elején, a még nem ennyire agresszív megvonás időszakában?

A diéta elején jázminrizst, majd 4 hét után átállok bulgurra. Sokáig zabpelyhet is fogyasztottam, de ehelyett már átáltam a bio kölesgolyóra.
Mennyi idő maga a versenyzés, mennyi időt töltesz a színpadon?

Erősebb mezőnyben akár fél óra is lehet amit a színpadon töltünk, mert ha kiegyenlítettebbek a versenyzők, nehezebb dolguk van a bíróknak, hogy összevessék, ki miben nyújt többet, élesebb formát.

Mivel jutalmaztad meg magad a verseny után, mivel vezeted le az extrém megvonás okozta stresszt ilyenkor?

Egy alkalommal engedtem meg magamnak egy nagy habzsolást, ilyenkor házias jellegű ételeket fogyasztottam, nagyon sokat.. (mosoly:). Utána hétfőn még elfogyasztottam 1,5 kg marhahúst édesburgonyával és zöldségekkel, ami diétás, de még egy átvezető nap. Utána visszaálltam a szigorú diéta folytatására.

Mit szoktál javasolni azoknak a fiataloknak akik érdeklődnek a te pályád után?

Sok fiatal jár hozzám személyi edzésekre, akiknek úgy érzem, és ez megtisztelő, hogy példaképként tudok szolgálni. Nekik is elmondom, hogy ez az a szint, ahol én űzöm ezt a sportot, ahol még tiltott szerek nélkül magas szintet lehet elérni. 8-10 évvel ezelőtt álltam rá arra, hogy off-szezonban is tisztán eszek, emiatt egy kiegyensúlyozottabb formáról kezdem mindig a diétát, nem vagyok felpuffadva, elhízva. 
Nagy büszkeség számomra, hogy tudtam akkora hatással lenni emberekre, hogy például van egy vendégem, akinek az egész élete az evés, mondhatni habzsolás körül forgott, és három 12 hetes ciklus szigorú végigedzése és végigdiétázása útján olyan fegyelem költözött az életébe, hogy jelenleg sikeres gasztroblogger, ahol egészséges, fitness-be beépíthető, de végtelenül ízletes ételeket, recepteket oszt meg. Hatalmas életmódbeli váltás amin átment!

Végül, ki az, aki a legnagyobb segítséget jelenti számodra hogy ezeket a diétás időszakokat így, ilyen sikerrel és ilyen eltökéltséggel végigvidd?

Nagymamám az, aki az elmúlt 10 évben tökéletesen beletanult a grammok, szénhidrátok, köretek, fehérjeforrások világába. Szerintem ő 83 évesen egy professzionális étkezési tanácsadónak elmehetne, és ezt váltig állíthatom. Nagyon hálás vagyok neki.

Nagyon sok sikert kívánunk Neked Sanyi a következő időkre, várjuk a további beszámolókat majd!