Posted on

10 legjobb indok, hogy miért eddz!

Mindenki más-más miatt végez testformáló gyakorlatokat. Mindenkinek saját érvei vannak arra, hogy miért van, vagy nincs szüksége rendszeres testmozgásra.

Most itt van a 10 legjobb indok, hogy miért eddz

Vesd össze a saját indokaiddal és döntsd el, hogy elkezded az edzést vagy nem.

  1. A legtöbb ember azért edz, hogy jobban nézzen ki. Nem csak felöltözve, hanem félmeztelenül, vagy meztelenül is.
  2. Sokan csak azért edzenek, hogy jobban érezzék magukat. Az edzés ugyanis csökkenti a stresszt, a feszültséget, a depresszióra való hajlamot. Mindazonáltal sokkal frissebbnek és üdébbnek érzi magát az ember edzés után.
  3. A szellemi frissességért. Sokak azért edzenek, hogy szellemileg is fittebbek legyenek, mint a többiek. Így a munka során sokkal több pénzt tudnak keresni, mint a többiek, sokkal éberebbek és szemfülesebbek tudnak maradni.
  4. A rendszeres mozgás egyértelműen csökkenti a szívbetegségek és a stroke kialakulásának a kockázatát. Csökkenti a koleszterinszintet. Serkenti a kardiovaszkuláris rendszert és a vérkeringést.
  5. Mivel a testedzés során zsírt égetünk el, és súlyt vesztünk – mivel ezek a fő okozói a magas vérnyomásnak – a vérnyomásunkis jelentős mértékben csökkeni fog.
  6. Sokan azért edzenek, hogy megakadályozzák a II-es típusú cukorbetegség kialakulását.
  7. A mozgás segít a csontképződésben, és megakadályozza az Osteoporsis (csontritkulás) kialakulását.
  8. Mivel csökkenti a test zsírtartalmát, az elhízás mértékét is csökkenti. Emellett elengedhetetlen kelléke az egészséges életmódnak.
  9. Segít javítani a testtartásunkon, a rugalmasságunkon és csökkenti a hátfájdalmainkat.
  10. Azoknak az embereknek, akik rendszeresen végeznek gyakorlatokat, sokkal nagyobb az önbecsülésük.
Megosztás