BEJELENTKEZÉS AZ OPTIME RENDESZRBE
Nyitvatartás H-P:  6:00-22:00 Sz-V: 8:00-20:00

Victory Fitness Nagykanizsa

8800 Nagykanizsa, Rcsei t 26-28. | nagykanizsa@victoryfitness.hu |

Victory magazin

Ha rendszeresen sportolsz, biztosan te is éreztél már izomlázat. Egyénileg változó, hogy kinek, mekkora mértékű izomláza van egy – egy edzés után.

 

Hogyan rázódjatok vissza szabadság után az edzésekhez?

Induljunk ki onnan, hogy rendesen edzettél :) Heti 3-5 alkalommal, céljaidnak megfelelően. Volt 2-3 erőfejlesztés, 2-3 állóképesség fejlesztő edzésed. Keményen odatetted magad és nem lazásztad el.Ezek hatására szépen javult az izomerő, izom keresztmetszete, szíved edzettsége és tüdőkapacitásod. Mert ugye nem azért sportolunk, mert unatkozunk, hanem mert céljaink vannak.

 

A Victory Fitness egyik edzője Juhász Petra tollából fogadjátok sok szeretettel ezt az írást a mobilitás fejlszető gyakorlatokról! :)

 

Ha megszületett benned az elhatározás, hogy az otthoni torna után kipróbálnád az edzőtermi edzést is, akkor először is nézz körül a lakóhelyed környékén milyen lehetőségek vannak, hiszen fontos, hogy olyan edzőterembe menj, ahová szívesen jársz majd rendszeresen, nincs túl messze és még akár jó társaságra is szert tehetsz.

 

Vannak bizonyos ételek, amelyek emésztéséhez több kalóriát használ fel szervezetünk, mint a saját kalória tartalmuk. Ezeket nevezhetjük zsírégető ételeknek, amelyek természetes növényi táplálékok. Ha ezeket a zsírégető élelmiszereket fogyasztjuk és némi testmozgást is végzünk, az anyagcserénk felgyorsul, és több kalóriát (zsírt) éget el gyorsabb ütemben, még több órával az edzés után is.

 

Amikor elhatározod, hogy életmódot váltasz, aminek a rendszeres mozgás is a része lesz, nem egyszerű a választás a személyi edző és az egyedüli/otthoni edzés közül. 

Bármelyiket is választjuk, vannak előnyeik és hátrányaik egyaránt. Azonban egyre többen vallják, hogy személyi edző választásakor az előnyök háttérbe szorítják a hátrányokat. Személyi edző esetében a legnagyobb visszatartó erő az anyagi vonzat szokott lenni. Azoknak, akik mégis rászánják a pénzt, tudniuk kell, hogy a személyi edzők órabére klubonként, országrészenként, városonként változó (2000-6000 forint között mozog), de a későbbiekben biztosan hálásak lesznek érte, hogy megtették.